FC Utrecht-PSV

Een wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV was een paar jaar geleden nog een spannende krachtmeting. Dit seizoen is het krachtsverschil tussen de beide clubs erg groot. PSV won ruim een maand geleden voor de competitie met 4-1 in Utrecht, gisteravond werd het voor de Amstel Cup 2-0 voor de Eindhovense club. Ronaldo rondde halverwege de eerste helft een verrassende demarrage doeltreffend af. Even daarvoor had de Braziliaan pech toen hij na een fantastische slalom tegen beide doelpalen schoot. Een enorme blunder van Utrecht-verdediger Nascimento bracht vlak voor rust de beslissing. Jonk profiteerde en bood Nilis een moeilijk te missen kans. In de tweede helft controleerde PSV de wedstrijd, zonder dat het Utrechtse doel nog serieus werd bedreigd. De grootste kans was voor de ploeg van de geplaagde trainer Kistemaker. Hij zag Nascimento tegen de paal koppen.

    • Jaap Bloembergen