Dresdner koopt beheersinstituut

Dresdner Bank, naar balanstotaal de tweede bank van Duitsland na Deutsche Bank, is dicht bij een akkoord over de overneming van de Amerikaanse vermogensbeheerder RCM Capital Management, zo heeft het Amerikaanse zakenblad The Wall Street Journal gemeld.

Eerder dit jaar kocht Dresdner Bank al de Britse effectenbank Kleinworth Benson (voor 2,2 miljard gulden) een instituut dat eveneens omvangrijke vermogens beheert.

De prijs die Dresdner betaalt bedraagt volgens WSJ ten minste 300 miljoen dollar (480 miljoen gulden). RCM Capital Management, een in 1960 onder de naam Rosenberg Capital Management opgerichte beheersmaatschappij, is gevestigd in San Francisco. RCM beheert 27 miljard dollar (43,2 miljard gulden) aan vermogens.

RCM behoort tot de Amerikaanse verzekeringsgroep Travellers die gisteren bekend maakte een akkoord te hebben bereikt over een overnamebod ter waarde van 4 miljard dollar uitgebracht op de schade- en opstalverzekeringsactiviteiten van Aetna, een van de grootste levensverzekeraars in de VS, waarover op pagina 22 van deze krant uitvoeriger wordt bericht.