Vedior koopt twee uitzendbureaus

Vedior, de uitzendgroep van Vendex International, neemt twee uitzendbedrijven over. Het betreft de Nederlandse Van Eijk Uitzendgroep in Wateringen en de Franse onderneming Intérim France Ouest (IFO) in Rennes. Hiermee neemt de omzet van Vedior met bijna 100 miljoen gulden toe. De acquisities hebben volgens Vedior een positief effect op het resultaat van het eind januari aflopende boekjaar. Van Eijk verzorgt personeelsdiensten voor de agrarische sector vanuit tien vestigingen. Met een omzet van 35 miljoen gulden, vijfenveertig vaste medewerkers en gemiddeld duizend uitzendkrachten is Van Eijk de grootste in de Nederlandse agrarische sector. IFO is aanbieder van algemene uitzenddiensten in Bretagne. De onderneming heeft een omzet van ongeveer 60 miljoen gulden, dertig vaste medewerkers en gemiddeld duizend uitzendkrachten. Er zijn twaalf vestigingen. Vedior heeft de overnemingen bekendgemaakt op de dag dat in Amsterdam het nieuwe hoofdkantoor officieel in gebruik is genomen van waaruit de hoofdactiviteiten van Vedior worden bestuurd.