Hoechst verkoopt installateur

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Hoechst verkoopt opnieuw een dochterbedrijf. De bouwer van industriële en chemische installaties Uhde komt in handen van Krupp Anlagenbau, onderdeel van het staal- en machinebouwconcern Hoesch-Krupp. Analisten taxeren de prijs op ongeveer 650 miljoen mark (728 miljoen gulden). Uhde,één van de grootste installatiebouwers in Duitsland, is gevestigd in Dortmund. Het telt 3400 werknemers. Vorig jaar ontving Uhde voor 1,1 miljard mark aan opdrachten en boekte een winst van 18 miljoen mark op een omzet van 515 miljoen mark. De omzet viel ongewoon laag uit omdat er weinig grote opdrachten werden afgerekend. In 1993 zette het bedrijf 1,16 miljard mark om. Krupp Anlagenbau behaalde vorig jaar een omzet van 1,86 miljard mark en heeft 6100 werknemers.