ABRIKOZENCOULIS

Wie frisse abrikozencoulis wil serveren bij de winterse clafoutis (zie recept van 25 november) gaat als volgt te werk.

Voor 4 deciliter coulis: 200 gram gedroogde hele abrikozen (Turkse/Marokkaanse winkels) sap van 1 citroen

Bedek de abrikozen met 6 deciliter koud water en voeg het citroensap toe. Week de vruchten 12 uur tot ze hun oorspronkelijke vorm volledig hebben teruggekregen. Kook de geweekte abrikozen met 4 deciliter van het resterende weekwater in gesloten pan op laag vuur gedurende 55 minuten tot ze botergaar zijn. Pureer de abrikozen en kookvocht in een food processor (of met een staafmixer of een roerzeef met fijne schijf ) tot een fluweelzachte, dikke coulis is verkregen. Serveer de coulis ijskoud bij voornoemde winterse clafoutis of bij vederlichte smeuïge chocoladecake. Dat Franse fenomeen komt een volgende keer aan de orde.

    • Florine Boucher