Tamil Tijgers weigeren dialoog

COLOMBO, 28 NOV. De leider van de separatistische Tamil Tijgers in Sri lanka heeft gisteren gezegd dat hij niet bereid is vredesbesprekingen met de regering te houden zolang het noordelijke bolwerk Jaffna in handen is van het regeringsleger. In een vraaggesprek met de rebellenzender Stem van de Tijgers gaf de leider, Velupillai Prabhakaran, toe dat de val van Jaffna nog slechts een kwestie van tijd is. Bij gevechten om het centrum van Jaffna vielen gisteren 67 doden en raakten meer dan honderd mensen gewond, aldus legerwoordvoerders. In de stad achtergebleven Tijgers leverden verwoede strijd met het langzaam oprukkende regeringsleger. De rebellen in Jaffna, die geheel zijn afgesneden van de rest van de rebellen, deden per radio oproepen om medicijnen en versterkingen. Prabhakaran heeft de stad echter al opgegeven, zo bleek uit de radio-uitzending. “Ze (het regeringsleger) mogen dan de vlag hijsen in Jaffna, en vuurwerk afsteken, maar we willen één ding onderstrepen: zo lang als het leger Jaffna bezet, zal de deur naar vredesbesprekingen dichtblijven”, aldus de rebellenleider. (AP)