LAMSVLEESBURGERS MET GEITEKAAS (III)

Deze Deze hamburgervariant heeft een mediterraan karakter. De hazelnoten kunt U door pijnboompitten vervangen en de pannini's door pitabroodjes. Deze burgers zijn wel stevig, dus pas de grootte aan voor kleine eters.

Voor 4 tot 6 personen:

3 eetlepels olijfolie

3 sjalotjes, gesnipperd

2 tenen knoflook, uit de knijper

750 gram lamsgehakt

1 eetlepel gehakte verse rozemarijn

1 eetlepel gehakte verse tijm

4 eetlepels geroosterde, fijngehakte hazelnoten zout en versgemalen zwarte peper

150 gram geitekaas, in 4 tot 6 plakken gesneden

4 tot 6 olijfpannini's (Italiaanse broodjes) gemengde slablaadjes plakken tomaat

Verhit 2 eetlepels olie in een koekepan en fruit er de sjalotjes en knoflook circa 5 minuten in, of tot ze gaar zijn. Laat dit mengsel afkoelen en doe het dan in een kom met het lamsgehakt, de kruiden, noten, en royaal zout en peper. Kneed het mengsel goed en vorm er 4 tot 6 grote burgers van. Kwast de burgers in met de overgebleven eetlepel olie en zet ze onder een voorverwarmde grill. Grilleer de burgers circa 5 minuten per kant. Leg er 2 minuten voor de burgers gaar zijn een plak geitekaas op en laat verder grilleren tot de kaas gesmolten is. Rooster het brood en besmeer desgewenst met boter. Schik wat slablaadjes op één helft van de pannini. Leg daar wat plakken tomaat en een burger op. Leg de andere helft van de pannini erop en dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean