DSM vergroot produktie in Italië

DSM Resins gaat 15 miljoen gulden steken in modernisering van de harsenproduktie in Filago in Italië. De fabriek in Como wordt stapsgewijs stilgelegd omdat de produktie door de ongunstige ligging van de vestiging in een woonwijk teveel problemen ondervindt. In Como zullen tot en met 1998 100 arbeidsplaatsen verdwijnen. DSM wil de harsenproduktie concentreren in Filago en Turate, dat evenals Como in de regio Milaan ligt. In Filago wordt de produktie vergroot van 'sizings' en 'binders', materialen die een rol spelen bij de bescherming en hechting van glasvezels die gebruikt worden bij de fabricage van glasvezel versterkte polyester vormdelen. DSM-onderdeel Resins is al ruim twee jaar aan het reorganiseren, waarbij op Europees niveau een aantal functies uit elkaar wordt getrokken (produktie, verkoop). In Spanje, Frankrijk en Nederland is al flink herschikt. Nu is Italië aan de beurt. De verkoopafdelingen, de ondersteunende diensten en de harslaboratoria van DSM Italia blijven in Como. DSM Resins heeft een omzet van ongeveer 1,2 miljard gulden en telt 1.900 werknemers. Er staan produktiebedrijven en kantoren in vrijwel alle landen van Europa, de VS en het Verre Oosten. De hoofdzetel staat in Zwolle.