Bernard Tapie ook in beroep veroordeeld

DOUAI, 28 NOV. Bernard Tapie, oud-voorzitter van de Franse voetbalclub Olympique Marseille, is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan zestien maanden voorwaardelijk. Het hof van beroep in de Noordfranse stad Douai verklaarde tevens dat Tapie drie jaar lang geen openbare functie zou mogen uitoefenen. Tapie was door een lagere rechtbank wegens poging tot omkoping van voetballers van Valenciennes veroordeeld tot een jaar onvoorwaardelijk en vijf jaar uitsluiting van openbare functies. Tapie, die als parlementariër nog immuniteit geniet, heeft aangekondigd opnieuw in beroep te zullen gaan. Het hof van beroep in Douai achtte bewezen dat Tapie in 1993 heeft getracht twee spelers van Valenciennes om te kopen teneinde een overwinning voor Olympique Marseille veilig te stellen. Olympique won de betrokken wedstrijd met 1-0. Nadat het schandaal aan het licht was gekomen werd de Franse club de landstitel ontnomen en werd zij teruggeplaatst naar de tweede divisie.