NEC-PSV

PSV heeft de uitwedstrijd tegen NEC zonder problemen afgewerkt. In Nijmegen won de Eindhovense club met 5-0. Alleen in eerste helft kon NEC de bezoekers bijbenen. Na rust scoorde Ronaldo twee keer, waarvan een maal uit een strafschop. NEC-doelman Brookhuis was toen al uit het veld gestuurd. Hij vloerde Ronaldo en mocht de benutte penalty langs de kant aanschouwen. Gentenaar was zijn vervanger.

De andere treffers kwamen op naam van Hoekstra, Nilis en Cocu. Routinier Wouters maakte na een afwezigheid van twee maanden zijn rentree. Hij speelde ingetogen en viel alleen op door enkele fraaie passes.

Na afloop van de wedstrijd raakte een politieman gewond in het Goffert-stadion. De agent werd in zijn bovenbeen gestoken door een supporter van NEC met een mes in het bovenbeen gestoken. De man is aangehouden en beschuldigd van poging tot doodslag. De supporter werd opgepakt nadat hij de Hitler-groet had gebracht aan PSV-fans. Vervolgens pakte hij zijn mes en verwondde hij de agent. Negen andere supporters werden gearresteerd voor mishandeling, overtreden van de wapenwet en openlijke geweldpleging.

    • Mark Hoogstad