Muntz haalt cut in tour-kwalificatie

GUALDAMINA, 27 NOV. Rolf Muntz heeft zich in Zuid-Spanje als enige van vier Nederlandse golfers geplaatst voor de finaleronden van het kwalificatietoernooi voor de Europese Tour van 1996. De Brabander had voor zijn vierde ronde 78 slagen nodig. Met een totaal van 287 slagen bezet hij de zestiende plaats in het tussenklassement. De beste 86 spelen vandaag en morgen om veertig startbewijzen voor de grote Europese toernooien in het komend seizoen.

Joost Steenkamer, Stephane Lovey en Ruben Wechgelaer misten de cut en zijn volgend seizoen wederom veroordeeld tot de Challange Tour. Steenkamer had na drie ronden nog een goede kans, maar maakte gisteren een ronde van 75. Zijn totaal van 296 was twee slagen te veel. Wechgelaer en Lovey waren na drie dagen in feite al uitgeschakeld. Wechgelaer kwam gisteren tot 74 slagen en eindigde op 301, Lovey scoorde gisteren 73 en eindigde op 305.

Muntz zakte gisteren op de baan van San Roque van de gedeelde eerste naar de zestiende plaats. Na een prachtige ronde van 67 op zaterdag, kreeg de 26-jarige speler gisteren problemen met de straffe noordwesten-wind. Hij maakte een dubbel-bogey, vier bogeys en kreeg verder geen uitgesproken birdiekans. “Zware dag”, verzuchtte Muntz na afloop van zijn ronde. “Het was echt een kwestie van bij elkaar houden. Voor hetzelfde geld zak je helemaal weg.”