Moeder Teresa is niet uit op quotum voor christenen

NEW DELHI, 27 NOV. Moeder Teresa, die de afgelopen week het middelpunt vormde van een controverse over de behandeling van de arme christelijke minderheid in India, heeft vrijdagavond verklaard dat ze er helemaal niet op uit is een quotum voor banen en studieplaatsen voor arme christenen te bemachtigen. Volgens de 85-jarige non ging het om een misverstand. Weliswaar had ze vorige week deelgenomen aan een gebedsbijeenkomst in New Delhi, waar een actie voor de verbetering van het lot van de christenen werd ingeluid, maar ze zei zich niet bewust te zijn geweest van de oproep van andere deelnemers voor zo'n quotum. Kasteloze hindoe's, sikhs en boeddhisten kunnen wel al aanspraak maken op speciale quota voor overheidsbanen en studieplaatsen. “Mijn leven is gewijd aan God en ik heb me nooit bemoeid met politiek, waar ik niets van begrijp”, aldus Moeder Teresa in Calcutta.