H. Snellen

De logistiek manager van fietsenfabrikant Batavus, H. Snellen, mag van de rechter bij concurrent Union gaan werken.

Snellen (37) had een concurrentiebeding bij zijn oude werkgever, die hem niet naar de concurrent wilde laten vertrekken. Dit beding was echter niet aangepast toen Snellen eerder bij Batavus een andere functie kreeg. Snellen treedt op 1 december aan als algemeen directeur van Union. “Deze functie was weggevallen”, aldus commercieel directeur J.J. de Vreeze van Union. Twee maanden geleden solliciteerde Snellen naar de functie van hoogste man bij Union. Vreeze zegt “geen partij” te zijn geweest in het conflict tussen Snellen en Batavus, waarin de kantonrechter in Heerenveen vorige week uitspraak deed. “Met de komst van Snellen is Union op volle oorlogssterkte. De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest om het middenkader optimaal in te vullen. Slechts de parel op de kroon ontbrak. Dat is nu dus ook opgelost”, aldus Vreeze. Algemeen directeur J.J. Wezenaar van Batavus vindt de gang van zaken “frustrerend”. Hij wil de concurrentiebedingen van zijn medewerkers voortaan “up-to-date houden”.