Druk op De Mos neemt toe

ROTTERDAM, 27 NOV. Aad de Mos staat steeds meer onder druk bij Werder Bremen. De Nederlandse trainer werd tot nu toe in bescherming genomen door manager Lemke, maar na de 2-0 nederlaag tegen Hansa Rostock liet de belangrijke bestuurder zich minder lovend uit over De Mos en zijn elftal.

Werder heeft al negen competitieduels niet meer gewonnen en staat op de tiende plaats in de Bundesliga. Vorig seizoen eindigden de Noordduitsers nog op de tweede plaats, vlak achter kampioen Dortmund. Werder had de laatste jaren succes met degelijk countervoetbal en heeft onder De Mos een offensievere speelwijze gekregen, met vier in plaats van vijf verdedigers. De nieuwe tactiek gaat geheel voorbij aan sterspeler Mario Basler, die tijdens het duel tegen Hansa op de tribune plaats moest nemen.

Borussia Dortmund, tegenstander van Ajax in de kwartfinale van de Champions League, nam de leiding door met 2-0 te winnen bij Uerdingen. De doelpunten waren van Kohler en aanvoerder Zorc in de tweede helft. Zorc benutte een strafschop.

Bayern München verzuimde gisteren op gelijke hoogte te komen met Dortmund door 0-0 te spelen bij hekkesluiter FC Köln. Bayern miste tal van opgelegde kansen. De Nederlandse international Youri Mulder maakte thuis voor Schalke tegen Frankfurt zijn zevende doelpunt in de competitie. Mulder scoorde 2-0 en miste nog een paar goede kansen.