De prijs van drugs

Op het congres van D66 afgelopen zaterdag in Lelystad functioneerde het drugsbeleid als pauzenummer. Achter een tafel op het podium verschenen de drie bewindslieden, allen D66'ers, die getekend hebben voor de drugsnota van het kabinet: minister Borst (volksgezondheid), minister Sorgdrager (justitie) en staatssecretaris Kohnstamm (binnenlandse zaken). Hoe het nou verder moet met het experiment van de vrije verstrekking van harddrugs aan vijftig hopeloos verslaafde junks, zoals inmiddels gebeurt in Zwitserland. Borst onderkende dat een volgende stap, waarin vrije verstrekking eventueel staand beleid zou worden, in de papieren gaat lopen.

Borst: “Het is gek genoeg duur spul.”

Kohnstamm: “Bovendien: hoe kom je eraan?”

Borst: “Ja, ook dat.”

Sorgdrager: “Nou, die Zwitsers kochten het altijd in Frankrijk.” (FV)

    • Frank Vermeulen