Wereldnieuws

NOG EEN KIND. Na het geruchtmakende televisie-interview met prinses Diana afgelopen week is er toch nog één Brit die gelooft dat het van tafel en bed gescheiden paar prins Charles en Prinses Diana volgend jaar samen weer een kind zullen krijgen. Een niet nader geïdentificeerde gokker uit Bristol heeft 30 pond gezet op de komst van een zoon of dochter van het Engelse paar. Bookmaker William Hill heeft de weddenschap aangenomen tegen een koers van 25 tegen 1, zodat de inwoner van Bristol, mocht het wonder geschieden, volgend jaar 750 pond rijker is.

Intussen is prinses Diana op 23 november begonnen aan een werkbezoek in Argentinië. Haar komst hield het Argentijnse volk minder bezig dan de perikelen rondom de voetballer Diego Maradona. Als er al over werd geschreven in de pers, dan was dat in negatieve bewoordingen. 'De overspelige Di op liefdadigheidsreis', luidde de kop in het sensatieblad Cronica. Andere bladen trokken een vergelijking tussen prinses Diana, 34 jaar oud en altijd bezig met liefdadigheid, en Evita Peron, de op 33-jarige leeftijd overleden vrouw van Juan Peron en 'vaandeldraagster van de armen'.

OPVOEDING. Waarschijnlijk had de Bristolse anonymus beter kunnen wedden op Madonna. De 37-jarige Amerikaanse zangeres roept al jaren dat ze een kind wil. Onlangs bevestigde ze haar wens in een interview op de Amerikaanse tv. Madonna, voor intellectuelen als Camille Paglia het toonbeeld van de 'sterke vrouw', weet zelfs al hoe ze dat zal opvoeden: op traditioneel rooms-katholieke wijze. “Hoe seksistisch en patriarchaal het katholicisme ook is, ik geloof dat het in veel opzichten een heilzaam effect op me heeft gehad en veel vragen heeft doen stellen”, zei de zangeres, die haar naam naar nu blijkt wel heel bewust heeft gekozen.

OVERSPEL. Wedden op een kind van Madonna en haar ex-geliefde Warren Beatty is daarentegen af te raden. “Ik heb het voordeel dat ik een onnoemelijk aantal jaren - meer dan drie decennia zelfs - een beroemdheid ben geweest, zonder ooit overspel te hebben gepleegd”, zegt acteur Warren Beatty in het tweede nummer van George, dat dinsdag in de kiosk ligt. George is een nieuw politiek tijdschrift onder redactie van John F. Kennedy jr., die Beatty interviewde voor zijn blad. Beatty heeft in de loop der jaren talloze verbintenissen met bekende en minder bekende vrouwelijke sterren gehad. Daartoe behoort ook popzangeres Carly Simon; zij maakte ooit een liedje over hem waarvan het refrein luidt: 'You're so vain, you probably think this song is about you.' Dat Beatty in meer dan dertig jaar niet vreemdgegaan is, heeft te maken met het gegeven dat hij gedurende het grootste gedeelte van deze periode niet getrouwd was. Pas vier jaar geleden trad hij voor het eerst in het huwelijk en wel met de actrice Annette Bening.

SEKS. Iemand die altijd over seks zingt maar nooit over kinderen is de Artiest Die Vroeger Bekend Was Als Prince. Onlangs gaf Voorheen Prince te kennen dat hij zich nog steeds een slaaf voelt van Warner Brothers, hoewel de platenmaatschappij dan toch eindelijk, een jaar te laat, zijn cd The Gold Experience had uitgebracht. Maar Warner laat nog altijd veel Voorheen-Prince-materiaal liggen en ook de cd van Voorheen Prince's begeleidingsgroep The New Power Generation wil de maatschappij niet uitbrengen in Amerika. Zoals bekend hebben slaven geen stakingsrecht en dus werkt Voorheen Prince gestaag verder aan de uitbreiding van zijn kolossale oeuvre waarvan het nog maar de vraag is of het ooit te horen zal zijn. Emancipation is de veelzeggende titel van zijn nieuwe produkt, dat uit maar liefst vijftig nummers zal bestaan. Er zijn ook geruchten dat de soundtrack van From Dusk Til Dawn, de komende vampierfilm van Quentin Tarantino, drie nummers van Voorheen Prince zal bevatten. Twee hiervan zouden duetten met Madonna zijn. Zeker is wel dat Voorheen Prince een ballet heeft gemaakt dat nu wordt ingestudeerd door een Portoricaans gezelschap en in maart 1996 in première moet gaan. Kamasutra heet dit ballet waarvan iedereen de choreografie wel ongeveer kan raden.

SCHOENEN TERUG. Imelda Marcos, de weduwe van de Filippijnse dictator Ferdinand Marcos, heeft haar collectie van 3.000 schoenen terug. Toen de verzameling na de val van Marcos in februari 1986 in het presidentiële paleis werd ontdekt, baarde deze veel opzien. “Ik heb nu meer schoenen dan vroeger”, zei Imelda Marcos dinsdag trots op een lunch met de pers. Zij legde uit dat vrienden haar uit medelijden iedere keer als ze op reis ging schoenen gaven, zodat haar collectie nu werkelijk immens moet zijn. Imelda Marcos keerde in 1991 terug naar de Filippijnen waar ze was veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf wegens de onrechtmatige toeëigening van staatsgelden. Marcos is tegen de veroordeling in beroep gegaan en is nu op borgtocht vrij.

    • Lucas Ligtenberg