Golfer Muntz bewaart geduld in Europese kwalificatiewedstrijd

MARBELLA, 25 NOV. Met een rondje van 72 slagen in de tweede ronde hield golfer Rolf Muntz gisteren in het kwalificatietoernooi voor de Europese Tour de kansen geheel in eigen handen. De 26-jarige speler bezet met een totaal van 142 slagen (één onder par) voorlopig de twintigste plaats in een veld van 184 deelnemers. De beste 75 spelen na vier dagen nog eens twee ronden met als inzet veertig startbewijzen - goed voor zeker achttien toernooien - voor het komende Europese seizoen.

Muntz is de enige Nederlander in de kop van het klassement. Joost Steenkamer met 148 (77 en 71) deelt de 90e plaats, Ruben Wechelaer met 153 (78-75) bevindt zich op de 154e positie. Stephane Lovey bezet met 155 slagen (74-81) de 165e plaats.

“Het is deze week een kwestie van geduld”, zei Muntz na zijn ronde op de baan van Golfclub Gualdamina. “Ik ben lang niet zo nerveus als vorig jaar. Wat er ook gebeurt, volgend seizoen speel ik door mijn resultaten in 1995 in ieder geval twaalf wedstrijden van de Europese Tour. Bovendien weet ik, dat ik bepaald niet minder ben dan de meeste jongens die hier spelen.”

Muntz maakte in de tweede ronde twee birdies en drie bogeys. Daarnaast miste hij een aantal goede birdiekansen. Muntz: “Dat is golf. Je weet dat je bogeys maakt, maar je weet ook dat de birdies vanzelf komen.” En dat gebeurde ook. Op vijftiende hole sloeg hij de bal tot op twee meter van de pin en op de zeventiende, een 437 meter lange par-5, bereikte hij de green met zijn tweede slag. Twee putts waren genoeg voor de tweede birdie van de dag.

Na zijn teleurstellende score in de eerste ronde (77, 6 boven par) herstelde Joost Steenkamer zich op San Roque enigszins. Hij ging in 71 slagen rond. Hij heeft een behoorlijke kans de cut na vier ronden te halen. De 29-jarige speler heeft slechts twee slagen achterstand op de spelers die gedeeld 51e staan. Stephane Lovey begon de dag op drie boven par, maar had voor de tiende hole (par 5) negen slagen nodig. Hij kwam uit op een desastreuze dagscore van 81 en een totaal van 155. (ANP)