Winst Free Record Shop stijgt 32 pct

De keten van platenspeciaalzaken Free Record Shop heeft zijn netto winst over het eind september afgesloten boekjaar 1994/1995 met 32 procent zien stijgen tot 11,1 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat ging fors omhoog, met 36 procent tot 17,9 miljoen.

Voor het lopende boekjaar rekent de directie van de geluidsdragersketen minimaal op handhaving van de huidige winst.

De omzet steeg van 250 miljoen tot 285 miljoen gulden, onder meer door de opening van achttien nieuwe vestigingen. Daarbij ging het in zeven gevallen om kiosken op grotere spoorwegstations in Nederland. Verder opende dochter Van Leest Platenspeciaalzaken twee nieuwe winkels. Ook gingen er twee nieuwe zaken open in Noorwegen en één in België.

De winst per aandeel komt uit op 3,16 gulden en vertoont een stijging van eveneens 32 procent in vergelijking met het voorgaande boekjaar. Per aandeel wordt een dividend van een gulden betaald. Voorts wordt aan aandeelhouders voorgesteld over te gaan tot uitbetaling van een extra jubileumdividend van twee gulden. Free Record Shop bestaat 25 jaar. Beide dividenduitkeringnen kunnen ook deels of geheel in de vorm van nieuwe aandelen worden opgenomen.