Stork meldt stijging orderontvangst en hoger eindresultaat

Machinebouwer en industriële dienstverlener Stork maakt een goed jaar door.

De onderneming maakt bekend dat in de eerste elf perioden van vier weken de orderontvangst met een half miljard gulden is toegenomen tot 4 miljard gulden. Ook zijn de marges op de industriële dienstverlening met een vijfde toegenomen, zo liet financieel directeur E. Heuver weten. Door het positieve verloop van de orderontvangst is de orderportefeuille van Stork ook flink toegenomen. In januari zat nog voor 2,6 miljard gulden in het orderboek. Dat bedrag ligt eind van dit jaar zeker 300 miljoen hoger, verwacht Heuver. Het aantal werknemers is eveneens toegenomen. Eind 1994 waren er 20.942 vaste werknemers en 2343 uitzendkrachten en gedetacheerden. Op dit moment heeft Stork 21.470 vaste medewerkers in dienst en 2775 tijdelijke werknemers.

In de eerste 24 weken van 1995 boekte Stork een netto winst van 33,2 miljoen gulden, 23,9 procent meer dan in hetzelfde tijdvak vorig jaar. Deze ontwikkelingen sterken de onderneming in de gedachte dat de winst over geheel 1995 zeker 24 procent hoger zal uitkomen dan die behaald over vorig jaar toen een netto jaarresultaat van 81,2 miljoen in de boeken prijkte.

Op de effectenbeurs werden de cijfers van Stork gunstig ontvangen. De koers van het aandeel, die op dit nieuws gisteren al 2,10 gulden aandikte tot 38,30 gulden, steeg vanochtend tot 39,10 gulden.