Judotrainers eisen vertrek bondscoach na incidenten

HOOGVLIET, 24 NOV. Onder leiding van voorzitter Chris de Korte heeft het Coaches Platform Judo in een open brief aan het bestuur van de Judo Bond Nederland (JBN) aangedrongen op het vertrek van bondscoach Cor van der Geest. De trainers hebben het vertrouwen in de bondscoach opgezegd. Zij zullen de samenwerking met Van der Geest voorlopig tot een minimum beperken.

De open brief is een gevolg van het optreden van Van der Geest tijdens de nationale titelstrijd. De bondscoach bij de vrouwen ging in Den Bosch zijn boekje volgens de clubtrainers ver te buiten door collega Wim Visser te beschimpen. In de aanloop naar de EK gebeurde hetzelfde jegens clubcoach Chris de Korte en diens pupil Mark Huizinga.

Het coachplatform meent dat Van der Geest door de affaires het aanzien van het Nederlandse judo en dat van de bond publiekelijk heeft geschaad. “We vragen het bestuur de samenwerking met Van der Geest als bondscoach te beëindigen”, staat in de brief.

Bondscoach Van der Geest reageerde laconiek op de brief. “Tijdens de nationale titelstrijd heb ik me te emotioneel gedragen na de partij van mijn zoon, die drie seconden voor het einde nog achterstond en vervolgens won. Ik ben daarvoor door het bestuur hard aangepakt, berispt en heb mijn excuses aan Wim Visser gemaakt. De zaak is voor mij afgehandeld.” (ANP)