John Major wijst minister terecht over Lady Di

LONDEN, 24 NOV. De Britse premier, John Major, heeft de onderminister van defensie, Nicholas Soames, gisteren terechtgewezen voor diens opmerking dat prinses Diana in een “vergevorderd stadium van paranoia” verkeert.

Soames, die hecht bevriend is met prins Charles, zei dit dinsdag voor de BBC-televisie, in een reactie op het televisie-interview met de prinses dat de BBC maandagavond uitzond. “Als mensen beweren dat ze worden bespied en overal vijanden hebben, weet ik daar geen ander woord voor dan paranoia”, aldus Soames, die overigens een kleinzoon is van de vroegere premier Winston Churchill. Op vragen in het Lagerhuis of Soames voor deze opmerking zijn ontslag zal krijgen, antwoordde premier Major gisteren: “Ik verwacht niet meer opmerkingen.” Parlementsleden legden dit uit als een scherpe reprimande aan het adres van Soames. (Reuter)