Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

EU stelt boycot bontimport uit

BRUSSEL, 24 NOV. De Europese Commissie heeft besloten de boycot van de import van bont van dieren die met valstrikken zijn gevangen, met één jaar uit te stellen tot 1 januari 1997. Canada en de internationale bonthandel verwelkomden de beslissing, die kwam na intensieve protesten van Canadese indianen. “Het inkomen is in dit geval niet zo belangrijk als de vernietiging van een manier van leven”, aldus de Canadese ambassadeur bij de Europese Unie. (Reuter)