Basic en DISC gaan samenwerken

Basic Market (Product & Production Development bv) en DISC & Partners bv gaan samenwerken. Zowel DISC als Basic zijn leveranciers van service-artikelen aan de luchtvaart op het gebied van catering. Doel van de samenwerking, die zal worden gerealiseerd door een uitwisseling van aandelen, is een groter aanbod van diensten en produkten en snellere groei van het marktaandeel. Basic, opgericht in 1994, en DISC hebben nu een gezamenlijke omzet van enkele miljoenen guldens.

Veel werknemers van beide bedrijven zijn afkomstig van concurrent De Ster, producent van wegwerpservies en marktleider in de branche. De Ster raakte twee jaar geleden in zware problemen wegens schulden en kwam indirect in handen van de ING-bank. Eigenaar J. Ritman, bekend om zijn kunstcollecties, werd aan de kant gezet omdat hij voor grote bedragen kunst bleef kopen. De Ster had toen een bankschuld van een paar honderd miljoen gulden. Een deel van zijn kunstcollectie is inmiddels geveild.