Alpinvest belegt in Gastronoom

Alpinvest, voor 49 procent in handen van ABN Amro Bank, heeft samen met ABN Amro participaties een belang van 31 procent ter waarde van “enkele tientallen miljoenen” verworven in Gastronoom Holding te Almere.

Gastronoom is een bezorggroothandel van produkten voor grootverbruikers zoals ziekenhuizen, instellingen, universiteiten en de horeca-sector.

Alpinvest heeft een belang van 21,7 procent verworven, de andere bankdochter bezit 9,3 procent van Gastronoom. De versterking van het eigen vermogen zal Gastronoom gebruiken voor verdere expansie, die er onder meer op is gericht een landelijk netwerk van regionaal werkende bezorggroothandels voor de horeca tot stand te brengen.

Gastronoom werd eind 1988 overgenomen door het SHV-concern. Het bedrijf groeide mede door een aantal overnemingen uit tot een onderneming met 460 medewerkers en een omzet van 500 miljoen gulden. Behalve in Almere is Gastronoom gevestigd in nog zeven lokaties verspreid over Nederland.