Voorkeur; Muziek

DUTCH ELECTRONIC ART FESTIVAL Het Dutch Electronic Art Festival over kunst en mediatechnologie wordt t/m 26 nov gehouden op verschillende lokaties in Rotterdam: V2 (Eendrachtsstraat), Lantaren/Venster, Nighttown, Havensimulator en de Erasmus Universiteit. Er zijn exposities, uitvoeringen, lezingen en symposia over ontwikkelingen op het grensvlak van kunst en technologie, mens en machine: computerkunst, robotica en virtual reality. Bezoekers van het Digital Café kunnen kennisnemen van websites, cd-rom en cd-i. Inl. 010-4046427. Fax 010-4128562. e-mail: deaf@v2.nl

AMSTERDAMSE BACH SOLISTEN De Amsterdamse Bachsolisten spelen de Suites nrs I, II, II en IV voor orkest van J.S. Bach olv Marc Minkowski. 23 nov 20u15 De Doelen Rotterdam; 24 nov 20u Grote Kerk Enschede; 16 nov 15u Waalse Kerk Walenpleintje Amsterdam.

RUMORI Het tweede concert in de Rumori-serie gaat 26 nov 16u in Frascati, Amsterdam. Naast de première van K.K. voor slagwerk van Paul Termos door Johan Faber gaan Etudes voor piano met vorsetzer van Nancarrow; Fire over Water voor slagwerk van Per N/orgard; Extension 3 van Morton Feldman en live elektronica improvisaties door het kwartet Elektron.

MAURIZIO POLLINI De Italiaanse pianist Maurizio Pollini geeft 26 nov 20u15 een recital in het Amsterdamse Concertgebouw. Op het programma staan van Beethoven de Sonate op. 28 'Pastorale' en de Sonate op. 27 'Mondschein' en van Debussy Twaalf preludes boek 1.

DUMAY/PIRES De violist Augustin Dumay en de pianiste Maria João Pires geven 25 nov 20u15 een recital in de Aula van de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Op het programma van Beethoven de Sonates nr 8 en 7 en van Franck de Sonate voor viool en piano.

CONTRABAND De Contraband o.l.v. Willem van Manen, wel een groot jazzachtig orkest maar geen 'big band' oude stijl, maakt zijn jaarlijkse herfsttoernee. 24 nov Provadja Alkmaar, 26 nov Dr. A. Philipszaal Den Haag, 30 nov Paradox Tilburg, 2 dec BIMhuis Amsterdam, 7 dec Vredenburg Utrecht (gratis).

CORTNEY PINE De Britse saxofonist Courtney Pine die zoveel op John Coltrane weet te lijken, is er een uit het vakje handig en hip. 25 nov Nighttown Rotterdam.

OUMOU SANGARE De uit Mali afkomstige zangeres Oumou Sangare zingt op een heel innemende manier over zaken die haar niet bevallen: veelwijverij en ouders die hun dochters 'per opbod' verkopen. 27 nov Concertgebouw Haarlem, 28 nov RASA Utrecht, 30 nov Paard Den Haag, 1 dec Melkweg Amsterdam (Soirée Africaine), 2 dec MC Frits Philips Eindhoven, 3 dec Arsenaal Vlissingen.

GARBAGE Nirvana-producer Butch Vig en Angelfish-zangeres Shirley Manson in een combinatie die geen 'grunge-pop' mag heten, maar die klinkt als het perfecte huwelijk tussen grunge en pop. 25 nov Max, Amsterdam.

SIMPLY RED De hardste blanke soulgroup ter wereld. Wie zich de vorige keer zonder oordoppen in het sportpaleis waagde, liep bijkans een gehoorbeschadiging op. 28 nov Ahoy, Rotterdam.

DEF JAM Het toonaangevende hiphop-label bestaat tien jaar en viert dat met een vertoning van de rapfilm 'The Show' en optredens van Method Man en DJ Lovebug Starsky. 29 nov Escape, Amsterdam.