Topman Chrysler geeft zetel op

NEW YORK, 23 NOV. Joseph Antonini, lid van de raad van bestuur van Chrysler, heeft zijn zetel onder druk opgegeven. Grootaandeelhouder Kirk Kerkorian hoopt dat hij de zetel mag bezetten.

Het vertrek van Antonini is een volgend hoofdstuk in de voortgaande Chryslersage. Het autobedrijf staat onder druk van aandeelhouder Kerkorian, die via zijn bedrijf Tracinda 14,1 procent van de aandelen bezit. Kerkorian deed in april van dit jaar zelfs een halfslachtige overnamepoging, maar zei later dat hij vooral ontevreden was over Chryslers lage aandeelkoers. Kerkorian wil dat Chrysler niet op zijn reserves blijft zitten, maar die gebruikt om de koers op te schroeven en het dividend te verhogen. Chrysler zegt dat het zijn reserves - 7 à 8 miljard dollar - nodig heeft voor de volgende periode van laagconjunctuur. Het autobedrijf heeft overigens al wel concessies gedaan door zijn aankoopprogramma van eigen aandelen te verhogen van 1 naar 2 miljard dollar en inderdaad het dividend te verhogen.