Kungsleden wijst bod Pays-Bas op Capa City af

ROTTERDAM, 23 NOV. De Zweedse investeringsmaatschappij Kungsleden, de grootaandeelhouder van het vastgoedfonds Pay-Bas Property Fund, heeft geen belangstelling voor gesprekken met concurrent Capa City, die een bod heeft gedaan op Pays Bas Property. Dat heeft de directie van Pays-Bas gistermiddag op verzoek van Kungsleden meegedeeld.

De directie van Capa City is op de hoogte gesteld van de beslissing van Kungsleden. Een woordvoerder van Capa zei in een reactie, dat de beslissing van Kungsleden nu nader zal worden bestudeerd.

Dinsdag na het sluiten van de beurshandel had Capa City bekendgemaakt Pay-Bas te willen overnemen. Volgens een woordvoerder van Capa is er vooraf overleg geweest tussen de directies van de beide fondsen en zijn de grote aandeelhouders van Pays-Bas over het plan gepolst. “Daarna hebben we het plan keurig schriftelijk bij de directie gedeponeerd.”

Capa City wilde de drie grootaandeelhouders van Pays-Bas een prijs bieden van 5,34 gulden per aandeel, te betalen in contanten alsmede in aandelen. Voor de resterende op de effectenbeurs genoteerde aandelen wilde Capa City 6,25 gulden in contanten betalen.

Woensdagmiddag steeg de koers van het aandeel Pays-Bas Property bij een hoge omzet met 1,50 gulden tot 5,70 gulden. Daarna volgde een terugval tot 5,40 gulden. Vanochtend zakte de koers terug naar 4,80 gulden.