Beddenfabriek Dico verwacht verlies

Beddenfabrikant Dico in Uden rekent dit jaar op verlies, als gevolg van de aanhoudend geringe vraag naar slaapkamermeubilair. Over de te verwachten omvang van de verliezen doet de fabrikant geen mededelingen. In verband met de penibele financiële situatie stelt Dico zich voor de produktievestiging in het Belgische Neeroeteren begin volgend jaar sluiten. Daardoor vervallen 73 arbeidsplaatsen.

Het bedrijf gaat alle produktie onderbrengen in de hoofdvestiging in Uden. Het is nog onbekend of ook in dit bedrijf arbeidsplaatsen komen te vervallen. Ook staat niet vast of de afslankingsoperatie kan worden uitgevoerd zonder gedwongen ontslagen. Vakbonden en ondernemingsraad zijn inmiddels ingelicht.

Het is niet de eerste keer dat er bij Dico wordt gereorganiseerd. Dat gebeurde ook al in 1994, in welk jaar in de vestigingen Uden en Neeroeteren 117 banen verdwenen.

Vorig jaar behaalde Dico nog een netto winst van 1 miljoen gulden tegen 1,3 miljoen gulden over het voorgaande jaar.