Air France op winst na zes jaar verlies

Air France heeft in de eerste helft van het op 1 april begonnen boekjaar een winst voor belasting geboekt van 176 miljoen franc (57 miljoen gulden). Over de eerste helft van het boekjaar 1994/1995 was er nog een verlies van 856 miljoen franc.

Het is het eerste positieve resultaat sinds 1989 van de Franse staatsluchtvaartmaatschappij. Over de afgelopen zes achtereenvolgende jaten werd verlies gerapporteerd.

Air France schrijft de sterke verbetering toe aan de eerste effecten van een ingrijpende reorganisatie. De resultaten hebben betrekking op het internationale luchtverkeer. Voor Groupe Air France, waaronder ook de binnenlandse vliegdiensten vallen met inbegrip van dochtermaatschappij Air Inter, zijn geen winstcijfers gegeven. Wel is meegedeeld dat de omzet daarvan verminderde met 4 procent tot 20,3 miljard franc (6,6 miljard gulden) en dat dit vooral was te wijten aan de inzakkende dollarkoers.