Feijen derde in tussenstand van vijftienvoudige triatlon

ROTTERDAM, 22 NOV. De Haagse triatleet Martin Feijen ligt in de vijftienvoudige triatlon in Mexico (57 kilometer zwemmen, 2700 kilometer fietsen en 633 kilometer hardlopen) op de derde plaats.

Dat was de situatie vanochtend toen hij 2073 kilometer op de fiets achter de rug had. Hem wachten nog ruim 600 kilometer. Daarna volgt de loop over 633 kilometer. Volgens het begeleidende team van Feijen ligt de Hagenaar voor op zijn tijdschema.

De Tsjech Jaroslav Pavelka rijdt op de eerste plaats met een voorsprong van ruim 100 kilometer op de Fransman Fabrice Lucas en meer dan 200 op de 39-jarige Feijen. De verschillen in het deelnemersveld zijn al groot geworden. De Amerikaan Roberts, die achtste staat, had pas 968 fietskilometers afgewerkt. Hij moest het 1,8 kilometer lange parcours nog 1017 keer afleggen.

De conditie van Feijen wordt goed genoemd. Afgelopen zaterdag kon hij de slaap niet vatten, maar effect op zijn prestaties had dat niet. Zijn Tsjechische rivaal dankt zijn voorsprong voor een deel aan het feit dat hij op de fiets eet en drinkt. Feijen geeft er de voorkeur aan daarvoor de race te onderbreken.

De vijftienvoudige triatlon in de stad Monterry is op 15 november begonnen. Het laatste onderdeel, de loop, wordt op 9 december afgesloten. Zondag werd de race voor een half uur onderbroken nadat de Fransman Lucas met zijn fiets tegen een kind was gebotst en een diepe snee in een van zijn knieën had opgelopen.

In Monterry speelt zich ook een tienvoudige triatlon af. Die begint zaterdag en eindigt ook op 9 december.