Dell Computer zet winstgroei voort

De netto winst van het Amerikaanse bedrijf Dell Computer, ook in Nederland actief is met een vestiging in Amsterdam (80 werknemers), is in het op 29 oktober geëindigde derde kwartaal van zijn boekjaar met 16 procent gestegen tot 75,4 miljoen dollar. De kwartaalomzet van de computerleverancier nam toe met 52 procent tot 1,4 miljard dollar. Dit is het zevende achtereenvolgende kwartaal waarin een toename van de omzet en de winst wordt behaald.

Over de eerste negen maanden van het jaar steeg de winst van 88,9 miljoen tot 202,2 miljoen dollar bij een omzetgroei van 2,4 tot 3,8 miljard dollar (6 miljard gulden).

Oprichter Michael Dell stichtte Dell Computer als een een 'pc mail-order' bedrijfje op 19-jarige leeftijd in 1984 met 1.000 dollar op zak. De onderneming stevent dit jaar met ongeveer 7.500 werknemers af op een omzet die naar verwachting de 5 miljard dollar (8 miljard gulden) zal bereiken.