Capa City wil bod doen op Pays-Bas

ROTTERDAM, 22 NOV. Vastgoedfonds Capa City Realty overweegt een openbaar bod op concurrent Pays-Bas Property Fund (PPF), het voormalige Ravast. Capa City (het voormalige West Invest) wil de grootaandeelhouders van PPF die gezamenlijk 90 procent van de uitstaande aandelen PPF in bezit hebben 5,34 gulden per aandeel bieden.

Dit heeft Capa City, evenals Pays-Bas Property gedomineerd door Zweedse beleggers, laten weten in een brief die gisteren na beurs per koerier is bezorgd op het hoofdkantoor van PPF. Capa City wil de prijs deels voldoen in aandelen en deels door het aanbieden van een converteerbare lening.

Capa City is in gesprek geweest met de grootaandeelhouders van Pays-Bas, maar deze gesprekken hebben geen resultaat opgeleverd. Oud-directeur R. de Haze Winkelman van de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) toont zich verbaasd over het voorgenomen bod: “Wij zijn voor gelijke behandeling van beleggers. Als Capa City met dit bod probeert de grote aandeelhouders onder druk te zetten getuigt dit van weinig realiteitszin.”

De Zweedse staat heeft via het investeringsfonds Kungsleden International een belang van 76 procent in het vastgoedfonds Capa City. Als Kungsleden en de andere grootaandeelhouders het bod accepteren wil Capa City de kleine aandeelhouders van PPF 6,25 gulden in contanten betalen.

Beide beursgenoteerde vastgoedfondsen hebben een turbulent verleden achter de rug en werden recentelijk met ingrijpende herstructureringen van de ondergang gered. Pays-Bas Property Fund is de voortzetting van het zwaar verliesgevende West-Invest Fortress dat met steun van grootaandeelhouder Kungsleden ruim 33 miljoen nieuwe aandelen uitgaf en zijn naam wijzigde. Capa City Realty, de voortzetting van Ravast, dat tot medio vorig jaar in surseánce van betaling verkeerde, heeft sinds eind vorig jaar een officiële beursnotering.