Aarzeling markt zit omzet Otra dwars

De omzet van de technische groothandel Otra vertoont tekenen van afnemende groei als gevolg van een aarzelende markt. Vooral in Duitsland, de belangrijkste afzetmarkt van het concern, kwakkelt het.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar steeg de totale omzet nog met 11,7 procent. Daarvan was 5,6 procent autonoom, de rest een gevolg van overnames.

Duitsland is de grote boosdoener, liet Otra-directeur A. Coppoolse in een toelichting weten. Dat land is voor Otra belangrijk. Ruim de helft van de concernomzet komt er vandaan. Ook in Finland en het Verenigd Koninkrijk blijft de groei achter.

Ondanks de afgevlakte omzet ziet de directie van Otra geen reden om de winstverwachting naar beneden bij te stellen. Bij publikatie van de halfjaarcijfers maakte Otra bekend voor het lopende boekjaar een resultaat te verwachten van “ten minste” 90 miljoen gulden. Coppoolse: “Ik denk aan een resultaat dat tussen de 90 miljoen en 95 miljoen ligt”.

Vorig jaar behaalde de Amstelveense groothandel een netto winst aan van 81 miljoen gulden bij ongeveer 4 miljard gulden omzet.

Otra zal op 15 februari 1996 definitieve jaarcijfers over 1995 bekendmaken.