Files

Al lang is het file-probleem een bron van ergenis voor velen. Menigeen komt met een oplossing, zo ook minister Jorritsma (NRC Handelsblad, 15 november).

Zij hield een pleidooi voor het openstellen van de vluchtstroken voor verkeer, maar dan alleen wanneer daar een file is. Ik, en velen met mij, hielden dat toen voor een losse flodder van een minister die klaarblijkelijk ook niet in staat is de lange rij wachtenden te verkorten. Helaas bleek dit niet het geval. Ik was onaangenaam verrast dat deze nachtmerrie binnenkort werkelijkheid gaat worden en kan mij dan ook volledig vinden in het standpunt van Veilig Verkeer Nederland dat een proef afwijst. Een en ander doet sterk aan de voortvarendheid bij het invoeren van de carpoolstrook denken.

Verkeer en verkeersregels moeten eenduidig zijn en de aangehaalde argumenten tegen invoering van de vluchtstrook als derde gelegenheidsrijstrook zouden voor ieder die wel eens op de vluchtstrook heeft gestaan voldoende moeten zijn. Misschien hoef je met een auto van bijna een ton zo'n situatie niet op te lossen. Dat doet je chauffeur wel.

    • C. Rasch