Erik de Bruin gaat nationale selectie trainen

NIEUWEGEIN, 21 NOV. Erik de Bruin, nationaal recordhouder discuswerpen en kogelstoten, zal met ingang van 1 december optreden als trainer/coach van de nationale selectie kogelstoten en discuswerpen. De overeenkomst die hij daarover heeft gesloten met de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie (KNAU) geldt voorlopig voor vijf maanden.

De Internationale Ameteur Atletiek Federatie (IAAF) heeft De Bruin voor vier jaar geschorst omdat hij op 1 augustus 1993 in Keulen positief had gereageerd bij een dopingcontrole. Bert Paauw, technisch directeur van de KNAU, heeft De Bruin deze zomer gevraagd of en op welke manier hij nog met atletiek bezig wilde blijven. “Hij gaf me te kennen dat hij graag zijn kennis van kogelstoten en discuswerpen op anderen wilde overbrengen. Per slot van rekening heeft hij enorm veel technische kennis en een schat aan ervaring.”