Unilever moet produktie van margarine reorganiseren

ROTTERDAM, 20 NOV. Door het gestaag teruglopende verbruik van margarine ziet Unilever zich genoodzaakt de komende jaren te reorganiseren in deze sector. Het Brits/Nederlandse concern zal zich daarbij toeleggen op West-Europa, waar het over twintig produktiebedrijven beschikt. Het is volgens een woordvoerder nog onduidelijk, of de operatie gaat leiden tot het sluiten van bedrijven en verlies van arbeidsplaatsen.

Onder meer door de grotere bezorgdheid van consumenten over vetzuren in voeding loopt het margarineverbruik in West-Europa terug. Unilever vestrekt daarover geen cijfers. In het jaarverslag over 1994 wijst het concern wel op de noodzaak meer vetarme produkten te lanceren wegens de “bezorgdheid over voeding en hartaandoeningen”.

Niet bekend