Real wint derby tegen Atletico met geslepen messen

ROTTERDAM, 20 NOV. Met de geschorste trainer Johan Cruijff op de tribune heeft Barcelona de koppositie in de Spaanse voetbalcompetitie overgenomen van Atletico Madrid. Barcelona won het thuisduel tegen Albacete met 3-0 en heeft evenveel punten en een beter doeldaldo dan Espanyol en Atletico. De tweede club van Madrid verloor de beladen stadsderby tegen Real met 1-0. Cruijffs schorsing is na dit weekeinde opgeheven.

Bij Real - Atletico waren de messen ouderwets geslepen. De scheidsrechter gaf elf gele kaarten, waarvan twee voor Caminero van Atletico, die negen minuten na de rust het veld moest verlaten. Op dat moment leidde Real met 1-0 door een vroege goal van Raul. Het was een van de twee kansen die Real zich schiep. De tweede werd gemist door Zamorano, na vijf wedstrijden weer terug in de ploeg.

Voorzitter Mendoza nam zaterdag voor het laatst plaats in de ereloge van het Santiago Bernabeu-stadion. Vandaag treedt de 68-jarige praeses terug. Hij was tien jaar voorzitter van de Madrileense club. Mendoza laat bij zijn afscheid een schuld van 700 miljoen gulden achter. Hij wordt opgevolgd door vice-voorzitter Lorenzo Sainz.

Bij Barcelona moest de Roemeen Popescu plaatsmaken voor zijn landgenoot Hagi, die al na een kwartier de score opende en even later met een open wenkbrauwblessure het veld moest verlaten. Popescu mocht invallen en zorgde na een kwartier in de tweede helft voor 2-0. Prosinecki was in de slotfase verantwoordelijk voor 3-0. Een minuut later kreeg de Kroaat een rode kaart.