Real wint derby tegen Atletico met geslepen messen

ROTTERDAM, 20 NOV. Met de geschorste trainer Johan Cruijff op de tribune heeft Barcelona de koppositie in de Spaanse voetbalcompetitie overgenomen van Atletico Madrid. Barcelona won het thuisduel tegen Albacete met 3-0 en heeft evenveel punten en een beter doeldaldo dan Espanyol en Atletico. De tweede club van Madrid verloor de beladen stadsderby tegen Real met 1-0. Cruijffs schorsing is na dit weekeinde opgeheven.

Bij Real - Atletico waren de messen ouderwets geslepen. De scheidsrechter gaf elf gele kaarten, waarvan twee voor Caminero van Atletico, die negen minuten na de rust het veld moest verlaten. Op dat moment leidde Real met 1-0 door een vroege goal van Raul. Het was een van de twee kansen die Real zich schiep. De tweede werd gemist door Zamorano, na vijf wedstrijden weer terug in de ploeg.

Voorzitter Mendoza nam zaterdag voor het laatst plaats in de ereloge van het Santiago Bernabeu-stadion. Vandaag treedt de 68-jarige praeses terug. Hij was tien jaar voorzitter van de Madrileense club. Mendoza laat bij zijn afscheid een schuld van 700 miljoen gulden achter. Hij wordt opgevolgd door vice-voorzitter Lorenzo Sainz.

Bij Barcelona moest de Roemeen Popescu plaatsmaken voor zijn landgenoot Hagi, die al na een kwartier de score opende en even later met een open wenkbrauwblessure het veld moest verlaten. Popescu mocht invallen en zorgde na een kwartier in de tweede helft voor 2-0. Prosinecki was in de slotfase verantwoordelijk voor 3-0. Een minuut later kreeg de Kroaat een rode kaart.

de Bundesliga heeft trainer Otto Rehhagel met zijn nieuwe club Bayern München de prestigestrijd tegen zijn oude team van Werder Bremen winnend afgesloten: 2-0. Bij Bayern maakte recordinternational Lothar Matthaüs zijn rentree. Hij was bijna een jaar uit de roulatie. Landskampioen Borussia Dortmund nam tegen Karlsruher SC met 4-1 revanche voor de uitschakeling in het bekertoernooi. De Nederlander Harry Decheiver was matchwinner voor Freiburg tegen Hansa Rostock.

In de Belgische competitie heeft Club Brugge na de zestiende speeldag de leiding behouden. De ploeg versloeg Eendracht Aalst met 2-0. De voorsprong op de nieuwe nummer twee Lierse SK bedraagt twee punten. Lierse zorgde voor een verrassing door in de avondwedstrijd thuis met 3-2 van Anderlecht te winnen. In Italië eindigde de wedstrijd tussen Parma en AC Milan in 0-0. De topper viel als kijkspel tegen door de defensieve bedoelingen van beide ploegen. De trainers Scala en Capello wisselden hun vedetten Stoitsjkov en Baggio in de tweede helft. Uitblinker was de pas 17-jarige doelman Buffon van Parma.

In Engeland deed titelhouder Blackburn Rovers van zich spreken. De club van manager Dalglish, dit seizoen minder op dreef, won zaterdag met 7-0 van Nottingham Forest. Alan Shearer maakte een hattrick. Hij bracht daarmee zijn totaal dit seizoen op achttien treffers.

In Schotland heeft Pierre van Hooijdonk in de beladen derby tussen Glasgow Rangers en Celtic de laatste club een punt bezorgd. Ruim een kwartier voor tijd trok de Brabander de stand gelijk, 3-3. Het verschil tussen lijstaanvoerder Glasgow Rangers en Celtic blijft vier punten. Real wint derby tegen Atletico met geslepen messen

onze sportredactie

ROTTERDAM, 20 NOV. Met de geschorste trainer Johan Cruijff op de tribune heeft Barcelona de koppositie in de Spaanse voetbalcompetitie overgenomen van Atletico Madrid. Barcelona won het thuisduel tegen Albacete met 3-0 en heeft evenveel punten en een beter doeldaldo dan Espanyol en Atletico. De tweede club van Madrid verloor de beladen stadsderby tegen Real met 1-0. Cruijffs schorsing is na dit weekeinde opgeheven.

Bij Real - Atletico waren de messen ouderwets geslepen. De scheidsrechter gaf elf gele kaarten, waarvan twee voor Caminero van Atletico, die negen minuten na de rust het veld moest verlaten. Op dat moment leidde Real met 1-0 door een vroege goal van Raul. Het was een van de twee kansen die Real zich schiep. De tweede werd gemist door Zamorano, na vijf wedstrijden weer terug in de ploeg.

Voorzitter Mendoza nam zaterdag voor het laatst plaats in de ereloge van het Santiago Bernabeu-stadion. Vandaag treedt de 68-jarige praeses terug. Hij was tien jaar voorzitter van de Madrileense club. Mendoza laat bij zijn afscheid een schuld van 700 miljoen gulden achter. Hij wordt opgevolgd door vice-voorzitter Lorenzo Sainz.

Bij Barcelona moest de Roemeen Popescu plaatsmaken voor zijn landgenoot Hagi, die al na een kwartier de score opende en even later met een open wenkbrauwblessure het veld moest verlaten. Popescu mocht invallen en zorgde na een kwartier in de tweede helft voor 2-0. Prosinecki was in de slotfase verantwoordelijk voor 3-0. Een minuut later kreeg de Kroaat een rode kaart.

de Bundesliga heeft trainer Otto Rehhagel met zijn nieuwe club Bayern München de prestigestrijd tegen zijn oude team van Werder Bremen winnend afgesloten: 2-0. Bij Bayern maakte recordinternational Lothar Matthaüs zijn rentree. Hij was bijna een jaar uit de roulatie. Landskampioen Borussia Dortmund nam tegen Karlsruher SC met 4-1 revanche voor de uitschakeling in het bekertoernooi. De Nederlander Harry Decheiver was matchwinner voor Freiburg tegen Hansa Rostock.

In de Belgische competitie heeft Club Brugge na de zestiende speeldag de leiding behouden. De ploeg versloeg Eendracht Aalst met 2-0. De voorsprong op de nieuwe nummer twee Lierse SK bedraagt twee punten. Lierse zorgde voor een verrassing door in de avondwedstrijd thuis met 3-2 van Anderlecht te winnen. In Italië eindigde de wedstrijd tussen Parma en AC Milan in 0-0. De topper viel als kijkspel tegen door de defensieve bedoelingen van beide ploegen. De trainers Scala en Capello wisselden hun vedetten Stoitsjkov en Baggio in de tweede helft. Uitblinker was de pas 17-jarige doelman Buffon van Parma.

In Engeland deed titelhouder Blackburn Rovers van zich spreken. De club van manager Dalglish, dit seizoen minder op dreef, won zaterdag met 7-0 van Nottingham Forest. Alan Shearer maakte een hattrick. Hij bracht daarmee zijn totaal dit seizoen op achttien treffers.

In Schotland heeft Pierre van Hooijdonk in de beladen derby tussen Glasgow Rangers en Celtic de laatste club een punt bezorgd. Ruim een kwartier voor tijd trok de Brabander de stand gelijk, 3-3. Het verschil tussen lijstaanvoerder Glasgow Rangers en Celtic blijft vier punten.