Handel met buitenland 11 procent hoger

DEN HAAG, 20 NOV. De handel met het buitenland is in de eerste acht maanden van dit jaar gestegen met 11 procent ten opzichte van dezelfde periode in 1994. Vooral de in- en uitvoer naar andere landen van de Europese Unie nam sterk toe, namelijk ongeveer 14 procent. Het handelsoverschot was in de periode januari-augustus 19,9 miljard gulden, 1,8 miljard gulden meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De uitvoer is in de eerste acht maanden uitgekomen op 203,5 miljard gulden. De invoer kwam in dezelfde periode op een niveau van 183,6 miljard gulden terecht. De uitvoer naar EU-landen steeg met 14 procent naar 162,3 miljard gulden. De invoer uit EU-landen steeg met 13 procent tot 121,3 miljard gulden.

De uitvoer naar landen buiten de Europese Unie nam in de eerste acht maanden toe met 2 procent, terwijl de invoer uit die landen steeg met 8 procent. (ANP)