'GIA-leider' België veroordeeld

BRUSSEL, 20 NOV. Het Hof van Beroep in Brussel heeft vanmorgen de Algerijn Ahmed Zaoui veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar. Zaoui is de belangrijkste verdachte in een proces tegen twaalf moslim-fundamentalisten, die terecht stonden wegens bendevorming en wapenhandel. In eerste instantie was Zaoui vorige maand vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Tegen de 34-jarige Algerijn was een gevangenisstraf van vijf jaar geëist. Ook vier andere verdachten die eerder vrijuit gingen, werden vanmorgen tot voorwaardelijke gevangenisstraffen veroordeeld. Zaoui blijft voorlopig vastzitten. De Belgisch autoriteiten willen hem zo snel mogelijk het land uitzetten. Zaoui wordt beschouwd als één van de leiders in Europa van de gewelddadige GIA (Gewapende Islamitische Groep). Hij ontkende voor de rechtbank lid te zijn van de GIA en veroordeelde de recente aanslagen van de organisatie.