Gevangenisopstand bij Athene voorbij

ATHENE, 20 NOV. De opstand in de gevangenis van Korydallos bij Athene is gisteren geëindigd. De ongeveer 1.300 gedetineerden die de afgelopen zes dagen gewelddadig hebben geprotesteerd tegen deplorabele leefomstandigheden, keerden naar hun cellen terug na de belofte van de minister van justitie dat de situatie in de gevangenis zou worden verbeterd. De opstand kostte vier gedetineerden het leven. Eén man werd door medegevangenen gelyncht, drie gevangenen stierven door een overdosis drugs, die ze uit de gevangenisapotheek hadden gestolen. Vijfenzestig gedetineerden liepen verwondingen op, onder meer bij onderlinge afrekeningen tussen de gevangenen, van wie de meeste zijn veroordeeld wegens zware misdrijven. Jeugdige gevangenen die vrijdag uit de gevangenis waren geëvacueerd, zeiden tijdens de muiterij mishandeld en verkracht te zijn.