FIS verklaart zich bereid te praten

PARIJS, 20 NOV. Het verboden fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS) heeft zich vandaag nog eens bereid verklaard met de Algerijnse president Liamine Zéroual te praten over een vreedzame regeling van de gewelddadige machtsstrijd in het land. Rabah Kébir, leider van het FIS in Europa, zei dat Zéroual, die donderdag de Algerijnse presidentsverkiezingen won, “zeker een geldige onderhandelaar is om de onderhandelingen te leiden aan de zijde van de effectieve macht”. Vrijdag riep Kébir het regime in Algiers ook al op tot een dialoog. Het FIS en andere oppositiepartijen hadden de Algerijnse bevolking maandenlang gemaand tot een boycot van de verkiezingen. Niettemin kwam volgens de officiële uitslag bijna 75 procent van de kiesgerechtigden stemmen. (Reuter)