Finse documentaire wint hoofdprijs Cinestud '95

AMSTERDAM, 20 NOV. De hoofdprijs van het internationale studentenfilmfestival van Amsterdam, Cinestud '95, bestaande uit een plastiek en een bedrag van 5000 dollar, is gisteravond uitgereikt aan de Finse documentaire Christmas in the Distance (Orpojen joulu) van Anu Kuivalainen. De in 1992 voltooide produktie van de Universiteit voor Kunst & Vormgeving in Helsinki brengt de pogingen van de regisseuse om telefonisch in contact te treden met haar onbekende vader in beeld. De publieksprijs van Cinestud '95 werd toegekend aan de Nederlandse korte film Een dag op de naaldvlakte van Cees Veling (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht). De organisatoren van Cinestud '95 zijn niet ontevreden over de publieke belangstelling voor het voor het eerst sinds 1985 weer georganiseerde evenement. Er bestaan plannen om binnen enkele jaren een nieuwe editie tot stand te brengen.