Bestuurslid KNP BT stapt op na conflict

ROTTERDAM, 20 NOV. Bestuurslid Bert Paalman van KNP BT legt zijn functie neer. De 53-jarige Paalman besloot op te stappen na een conflict over het toekomstige beleid van de verpakkingsdivisie KNP-Packaging waarvan hij sinds september van dit jaar bestuursvoorzitter was.

KNP BT wil niet nader ingaan op het meningsverschil tussen Paalman en de overige leden van de raad van bestuur. Zijn functie wordt tijdelijk overgenomen door F. de Wit, plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur.

KNP BT Packaging (karton- en beschermende verpakkingen) bestaat uit dertien ondernemingen met veertig werkmaatschappijen die ongeveer 11.000 mensen werk bieden. De divisie heeft sinds 1 september van dit jaar een eigen raad van bestuur waarvan Paalman voorzitter was.

In het derde kwartaal van 1995 nam de omzet van de divisie toe van 1,7 tot twee miljard gulden, maar de winst stagneerde. In vergelijking met het tweede kwartaal daalde de winst zelfs met 14 miljoen gulden tot 72 miljoen. De matige resultaten waren een gevolg van de sterke stijging in de prijs van oud papier die moeilijk aan de afnemers kan worden doorberekend. Oud papier is een belangrijke grondstof voor verpakkingsprodukten. Voorts had KNP te maken met een aanzienlijke reductie in de voorraden van afnemers. Een daling in de prijs van oud papier zal de resultaten van KNP BT Packaging in het laatste kwartaal van 1995 gunstig beïnvloeden.

Werktuigbouwkundig ingenieur Paalman werkte zes jaar op de afdeling van Philips Electrologica in Apeldoorn en was directeur van Roermond Papier voordat hij in 1979 in dienst trad van Bu¨hrmann-Tetterode. Daar was hij van 1984 tot 1993 lid van de raad van bestuur. Na de fusie tussen KNP en BT eind 1992 trad hij toe tot de raad van bestuur van KNP BT.