Wereldnieuws

VERLIEFD. De politie dient de waarheid. Dus als het Politie Magazine schrijft dat prins Johan Friso tot over zijn oren verliefd is, dan is dat waar. Waarom staat zoiets in het Politie Magazine? Omdat degene op wie Johan Friso verliefd is Elisabeth Fabius is en zij is de dochter van Dick Fabius, generaal van de Koninklijke Marechaussee en als Gouverneur der Residentie verantwoordelijk voor het militair ceremonieel in Den Haag. Elisabeth Fabius zelf werkt bij Ivo Niehe Produkties b.v., aldus het politieblad, dat als bron het tijdschrift Privé noemt. Eerder was Elisabeth Fabius bevriend met prins Maurits, de oudste zoon van prinses Margriet. Wat 'bevriend' precies inhoudt, laat het Politie Magazine in het midden. Wel ondubbelzinnig is het blad over de afkomst van de moeder van Elisabeth Fabius. “Bovendien is mevrouw Fabius van adel: Constance Liliane barones van Lynden, dochter van de baron van Lynden en Ada Cornelia barones van Pallandt”, zo staat in het bericht. De moeder van Dick Fabius, Alexandra barones van Heemstra, was ook van adel. Maar zijn vader niet en dus mogen Dick en Elisabeth Fabius geen adelijke titel voeren.

LUNCHPARTNER. Met wie zouden Amerikanen het liefst een avond doorbrengen? De Amerikaanse mannen met het fotomodel Cindy Crawford en de Amerikaanse vrouwen met John Kennedy Jr, de zoon van de op de toevoeging Jr na gelijknamige vermoorde president van de Verenigde Staten, zo blijkt uit een enquête die het Amerikaanse weekblad Newsweek onder zijn lezers hield. Cindy Crawford werd in populariteit direct gevolgd door zangeres Janet Jackson en de actrice en fotomodel Pamela Anderson, de Amerikaanse Tatjana die bekend is uit de tv-serie Bay Watch. De acteurs Denzel Washington en Brad Pitt eindigden direct achter John Kennedy Jr..

Tussen de middag hebben Amerikanen andere verlangens dan 's avonds, want de lijst van meest begeerde lunchpartners ziet er heel anders uit. Die bestaat geheel uit mannen. Het liefst gaan de meeste Newsweek-lezers lunchen met ex-Desert-Stormgeneraal en bijna presidentskandidaat Colin Powell, gevolgd door acteur Tom Hanks en paus Johannes-Paulus de Tweede. Bill Clinton, president van de Verenigde Staten, kwam niet verder dan de vierde plaats.

SLAAN MAG. Het zit Courtney Love, zangeres van de Amerikaanse popgroep Hole, eindelijk eens mee. Verloor zij vorig jaar haar echtgenoot, Nirvana-zanger Kurt Cobain, door zelfmoord en werd ze een paar maanden geleden veroordeeld wegens mishandeling van een concurrerende zangeres, vorige week werd zij vrijgesproken. Ze was aangeklaagd door twee fans die bij een optreden van Hole in Orlando, Florida het podium hadden beklommen en daar vervolgens door Courtney Love werden afgemept. Wie naar een concert van Hole gaat, weet waar hij naar toe gaat en kan lichamelijk contact verwachten, zo bepaalde de rechter en verklaarde de aanklacht ongegrond.

OMHELZING. Rock 'n' roll en lichamelijk contact horen bij elkaar, want onlangs ging ook de Amerikaanse Chrissie Hynde, zangeres van The Pretenders, over tot fysiek geweld. Op het een feestje van Joni Mitchell, vorige week in een nachtclub in New York, heeft zij haar collega Carly Simon tegen de grond geslagen. Wellicht om kosten te besparen vierde Mitchell haar tweeënvijftigste verjaardag met een optreden van haarzelf. De volgens aanwezigen beschonken Chrissie Hynde riep de jarige voortdurend de woorden 'I love you! I love you!' toe. Carly Simon ergerde zich aan Hynde, liep naar de Pretenders-zangeres toe en verzocht haar 'haar bek te houden'. Daarop greep Hynde Simon bij de keel en duwde haar op de grond. Joni Mitchell, bekend als de 'ijskoningin', speelde ondertussen rustig door. De platenmaatschappij van de Pretenders ontkende het incident niet, maar legde het uit als 'een omhelzing van Carly door Chrissie'.

VEILING. Zonder geweld, maar wel met onenigheid ging de veiling van de juwelen van prinses Salimah Aga Khan gepaard. De prinses besloot haar juwelen te verkopen na haar scheiding van Karim Aga Khan, leider van de Ismaili Moslims en een van de rijkste mannen ter wereld. Tevergeefs probeerde haar ex-man de veiling van de juwelen, waaronder een groot aantal familiestukken, met een rechtszaak te verhinderen. De veiling in Genève bracht vorige week 28 miljoen dollar op, terwijl het veilinghuis Christie's uitging van een opbrengst van 15 miljoen dollar. Een nog onbekend deel van de opbrengst zal de prinses besteden aan een liefdadigheidsfonds. Eerder verklaarde zij dat zij de juwelen verkocht omdat zij 'soberder wilde leven.' Of haar dat ook zal lukken, nu de opbrengst van de veiling zoveel hoger is dan verwacht, kon zij niet zeggen, want op de belegde persconferentie over de verkoop was ze afwezig.

    • Hester Carvalho