Politie-acties

Met verbijstering heb ik op de televisie gezien hoe Nederlandse politiemensen uiting geven aan hun ongenoegen over voorstellen van de minister van binnenlandse zaken.

Als burger zou je toch een beetje ontzag moeten hebben voor de politie, maar tegenwoordig kan ik het niet meer opbrengen. Als ik al eens een agent(e) tegenkom, ziet hij/zij er meestal onverzorgd, slordig uit, jack open, handen in de zakken, geen pet en onverzorgde sliertharen.

Zulke grote monden en maar weinig resultaat om te tonen. De grove beledigingen die naar de minister toe werden gezongen, zouden door vakbondleiders en korpschefs moeten worden veroordeeld, maar men schijnt daar angst te hebben om op te treden.

In plaats van eeuwig met de vinger naar anderen te wijzen, zouden ze eens de hand in eigen boezem moeten steken en zich afvragen waarom de Britse agenten en de Franse gendarmes er wel altijd correct gekleed bijlopen en vertrouwen geven door hun houding. De enige hoop is dat iemand de moed zal hebben discipline en hard werken weer bij de politie in te voeren.

    • K. Herlé