Papoea's vallen Indonesisch leger aan in Irian Jaya

JAKARTA, 18 NOV. Separatistische Papoea's in het Indonesische Irian Jaya hebben begin deze week een legerpatrouille aangevallen in het zuidelijke district Merauke. Eén militair verloor daarbij het leven en een andere militair raakte gewond. Dat heeft de militaire bevelhebber in het gebied gisteren bekendgemaakt.

Zo'n veertig rebellen, sommigen gewapend met machinegeweren, zouden de soldaten hebben aangevallen toen deze op patrouille waren. Volgens de militaire bevelhebber waren de guerrillastrijders leden van de Organasi Papua Merdeka (OPM - Organisatie voor een Vrij Papoea), die strijdt voor onafhankelijkheid van Irian Jaya. Het eilanddeel werd in 1963 door Nederland overgedragen aan Indonesië. Naderhand werd het ingelijfd als provincie van Indonesië. (AP)