Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Nederlanders ontwerpen parken in Berlijn

AMSTERDAM/BERLIJN, 18 NOV. Het Nederlandse bureau DS Landschapsarchitecten uit Ouderkerk a/d Amstel krijgt opdracht twee parken te ontwerpen aan de Potsdamer Platz in Berlijn. De kosten van de inrichting, die omstreeks 2002 klaar moet zijn, bedragen 8,5 miljoen mark. Twee maanden geleden werd bekend dat DS Landschapsarchitecten en het Zwitserse bureau Weber & Saurer waren uitgekozen uit 154 inzendingen. De twee bureau's kregen het verzoek hun plannen nader uit te werken. Na de presentatie gisteren in Berlijn, besloot een internationale jury DS Landschapsarchitecten de opdracht te verlenen. De opdracht bestaat uit twee parken: het Prachtgleis (het vroegere Potsdamer station) en het Kemperpark tussen de nieuwbouw van Sony en de Tiergarten. DS is een maatschap van ir. Maike van Stiphout (31) en ing. Bruno Doedens (36). Ze richtten het bureau twee jaar geleden op. (ANP)