Expediteur Amas zelfstandig verder

De investeringsmaatschappijen Gilde Investment Funds en het van oorsprong Zweedse, maar nu Britse Industri Kapital, hebben Amas Holding, een groep expeditiebedrijven met sterke aanwezigheid in Nederland, overgenomen. Verkoper is de Zweedse onderneming Inter Forward. De koopprijs bedraagt 48 miljoen gulden.

Amas heeft een totale omzet van 325 miljoen gulden. Het bedrijf telt een kleine 600 werknemers in 23 vestigingen, waarvan 16 in Nederland.

Amas omvat de Copex Groep, ITM Groep en een aantal kleinere ondernemingen. Copex is een voormalige coöperatie van expediteurs die een tijd lang in Britse handen verkeerde en daarna is overgenomen door Inter Forward. De omzet van deze vervoersgroep bedroeg vorig jaar 180 miljoen gulden. Copex heeft vestigingen op Schiphol, in Hillegom, Rotterdam, Oldenzaal. Het bedrijf Schut Copex is naast Hillegom ook gevestigd in Brussel en Antwerpen.

ITM zette vorig jaar voor 53 miljoen gulden om en heeft vestigingen in Nieuwegein, Grootegast en in Denemarken (Jutland). Buiten Nederland heeft Amas in Duitsland een kantoor en in België vijf kantoren.