Belcanto-festival toch nog gered

DORDRECHT, 18 NOV. Het Belcantofestival is op de valreep gered. De gemeente Dordrecht heeft gisteren alsnog besloten om de organisatoren twee ton garantiesubsidie gegeven naast de eerder beloofde 350.000 gulden. De garantiesubsidie is aan voorwaarden gebonden. De gemeente wil invloed in het bestuur van het operafestival en mede leiding geven aan de organisatie en financiering. De festivalorganisatie moet meer proberen de aanspraken op de garantiesubsidie binnen de perken te houden. Wanneer de organisatie alsnog nieuwe sponsorgelden werft, brengt de gemeente die in mindering op de garantie. Daarnaast wil Dordrecht dat de organisatie in maart volgend jaar met structurele voorstellen op tafel komt voor voortzetting van het festival. De grote promotionele waarde van het festival heeft de doorslag gegeven om alsnog financiële middelen te verstrekken. Adhesiebetuigingen uit binnen- en buitenland droegen daaraan bij. De organisatie van het Belcanto-festival kwam op de begroting van 1 miljoen gulden van het festival van volgend jaar nog twee ton tekort. Volgens algemeen directeur Nicolai Cok is dit de ondergrens voor een kwalitatief goed opera-festijn. Het Belcanto Festival vindt volgend jaar voor de vierde keer plaats. Het personeel van het festival dat op 1 november was ontslagen, gaat dit weekeinde weer aan het werk. (ANP)